Cafeneaua critica - Gabriel Chifu - 2014Gabriel Chifu este primul invitat ce va participa la Cafeneaua critică în sezonul 2014-2015. Amfitrionul evenimentului este Ion Bogdan Lefter.
Dezbaterea va avea loc miercuri, 15 octombrie 2014, între 19.00-21.30, în Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14)

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A şi la Club Control. Din toamna lui 2011 dezbaterile Cafenelei critice au loc la Club A

Cunoscut la începuturile sale literare doar ca poet (cinci volume publicate între 1976 şi 1987 şi altele patru de-atunci încoace, plus două antologii de autor), apoi şi ca prozator (nouă titluri, începînd din 1987), Gabriel Chifu s-a impus drept unul dintre cei mai valoroşi scriitori români ai ultimei perioade. Născut la Calafat, pe 22 martie 1954, deci devenit în primăvara acestui an… sexagenar, trăitor de-a lungul tinereţii şi al primei maturităţi la Craiova, s-a stabilit în ultimul deceniu în Bucureşti, după ce a preluat, din 2005, roluri de conducere la sediul Uniunii Scriitorilor (actualmente vicepreşedinte). A fost redactor şi redactor-şef al revistei craiovene Ramuri şi este de cîţiva ani director executiv al României literare. Romanul pe care l-a publicat în acest an, Punct şi de la capăt (Editura Polirom, 2014), a avut deja succes de critică şi a fost premiat. Recent s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului naţional de literatură de la Cluj, un eveniment iniţiat tot de Gabriel Chifu. La noul start „stagional”, Cafeneaua critică îl sărbătoreşte pe recentul sexagenar, invitîndu-l la o discuţie despre întregul său traseu literar şi de viaţă.

 

Tags: , ,