Institutul Blecher cu Miruna Vlada și Marius AldeaSâmbătă, 4 octombrie 2014, de la ora 19.00, va avea loc, la Tramvaiul 26 (strada Cercului, nr. 6, Bucureşti), ediţia 91 a clubului de lectură Institutul Blecher, cu poeţii Miruna Vlada și Marius Aldea.

În cadrul întâlnirii va fi prezentat volumul de poezie „Bosnia. Partaj” (Cartea Românească, 2014), de Miruna Vlada.

Miruna VLADA (n. 1986) a publicat volumele de versuri „Poemextrauterine” (2004), „Pauza dintre vene” (2007) și recenta „Bosnia. Partaj” (2014). Este doctor în Relații Internaționale la SNSPA cu lucrarea „Europenizarea Bosniei-Herţegovina” (2013). A avut mai multe stagii și burse de studiu la Berlin, Ljubljana, Sarajevo.

„Între tragedia individuală și cea colectivă, între sfâșierea unei țări de după un război și devastarea sufletească de după despărţirea unui cuplu, între istoria reală și senzaţiile subiective, între vocile numeroaselor femei bosniace (…) și vocea femeii care-și analizează propria dramă, cumva, misterios, se întreţese o poezie puternică, densă (…).” (Luminița Corneanu)

„Important mi se pare că, printr-o astfel de înțelegere a poeziei ca empatie pentru marginalii distruși de Istorie, Miruna Vlada reabilitează, în sfârșit, la noi conceptul de poezie politică.” (Radu Vancu)

Marius ALDEA (n. 1987) este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității de Vest. A publicat câteva plachete de versuri, cea mai recentă (și aceea pe care autorul o consideră reprezentativă) fiind „Simfonia frânei” (2011).

„Un romantic de factură excelentă este Marius Aldea, adică dintre aceia cu witz, care mușcă tot, iar apoi se mușcă pe ei înșiși. Irezistibilă poezia asta ca un roman scris la colţ de stradă de un designer care știe exact ce vrea de la manechinele lui.” (Felix Nicolau)

Eveniment organizat de Claudiu Komartin.

 

Tags: , , ,