Gala tinerilor poeti - Traian T CosoveiSâmbăta, 15 noiembrie 2014  va avea loc Gala Tinerilor Poeți „Traian T Coșovei”, în cadrul căreia va fi acordat Premiul Național pentru Debut în poezie „Traian T Coșovei” – un proiect comun al Direcției 9, Editurii Tracus Arte și Agenției de Carte. Gala va fi prezentată de Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu și va fi urmată de un Maraton al Tinerilor Poeți.

Gala va fi găzduită începând cu ora 14.00 de către Godot Cafe, str. Blănari nr. 14, iar Maratonul se va desfășura începând cu  ora 19.00 la Zappa Rock & More, str. Dimitrie Giurescu nr. 2. Intrarea este liberă, pentru asigurarea de locuri pe scaune vă rugăm confirmați participarea către Stefania Cosovei sau Directia 9.

Juriul ediției 2014 a Premiului Național pentru Debut în Poezie a fost compus din scriitorii Florin Iaru, Ion Mureșan și Adrian Suciu.

Maratonul Tinerilor PoetiCa toți marii creatori, Traian T Coșovei a fost generos. Lista tinerilor poeți pe care i-a încurajat, prezentat și promovat este impresionantă. Gala Tinerilor Poeți ”Traian T Coșovei”, Premiul Național pentru Debut în Poezie ”Traian T Coșovei” și Maratonul Tinerilor Poeți reprezintă o modalitate de a onora memoria unui mare poet și de a continua opera de generozitate în numele căreia a trăit acesta.

Sub semnul generozității se așează și prestația actorilor Mircea Albulescu și George Mihăiță, care vor recita din poezia lui Traian T Coșovei.

Nouă tineri poeți vor susține lecturi publice și vor prezenta publicului volumele lor de debut, susținuți și încurajați de nume consacrate ale poeziei române, din generații diferite, de la Nora Iuga la Lucian Vasilescu și de la Valeriu Mircea Popa la Sorin Despot.

 

Tags: , , ,