Miercuri, 4 martie 2015, de la ora 13, la Librăria Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București), va avea loc o conferință de presă a Grupului pentru Reforma Uniunii Scriitorilor din România (GRUSR). Din partea GRUSR vor vorbi scriitorii Paul Cernat, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Octavian Soviany, Bogdan Suceavă și Paul Vinicius.

Aflată într-o profundă criză morală și de prestigiu, Uniunea Scriitorilor din România reprezintă o instituție nereformată după 1989, ale cărei temeiuri de funcționare și de acțiune în România anului 2015 sunt tot mai des puse în discuție în spațiul public. Grupul pentru Reforma USR, alcătuit din peste 80 de scriitori activi, a lansat o propunere-program care include un plan de resetare a actualului statut al organizației pentru rezolvarea nemulțumirilor crescânde din interiorul breslei.

Vor fi aduse în atenția publicului larg, pentru care Uniunea Scriitorilor din România ar trebui să reprezinte în continuare o instituție de interes public, propunerile Grupului de Reformă. Acestea au fost deja publicate în revista „Observator cultural” și sunt în acord cu principiile democratice și cu dorința tuturor celor interesați ca literatura română contemporană să fie reprezentată și susținută prin programe coerente, în afara grupurilor clientelare și a deciziilor discreționare și lipsite de viziune ale actualei conduceri.

 

http://www.observatorcultural.ro/Pentru-un-inceput-de-reforma-a-Uniunii-Scriitorilor-din-Romania*articleID_31485-articles_details.html

 

Tags: , , , , , , , , ,