Colecția Colloquium, editată de Adenium, a fost nominalizată la categoria „cea mai bună colecție”, în cadrul  celei de-a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”

 

Untitled (2)Colecția Colloquium se conturează ca un proiect ale cărui obiective sunt să prezinte ORIGINAL, să provoace ESENȚIAL și să promoveze UNIVERSAL cultura social-politică din spațiul românesc.

Colecția de științe sociale și politice a Editurii Adenium include următoarele serii:

  • COLLOQUIUM. Esențial – o serie ce urmărește să abordeze, prin intermediul unor volume semnate de tineri specialiști români recunoscuți în plan național și internațional, conceptele fundamentale din domeniul științelor sociale și politice.

  • COLLOQUIUM. Universal – o serie al cărei scop este traducerea în limba română a lucrărilor de specialitate fundamentale pentru domeniul științelor sociale și politice, atât din perspectiva rolului jucat de acestea în cristalizarea cercetării academice, cât și din aceea a provocărilor recente existente la nivelul acestei comunități epistemice.

  • COLLOQUIUM. Original – o serie ce are drept obiectiv promovarea celor mai recente cercetări și analize realizate de autori români și/sau străini în domeniul științelor sociale și politice.

Coordonatorul colecției Colloquium este prof. univ. dr. Daniel Șandru, iar din colegiul științific fac parte: prof. univ. dr. Aurelian Crăiuțu (Department of Political Science, Indiana University Bloomington); conf. univ. dr. Sorin Bocancea (Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea „Petre Andrei”, Iași); conf. univ. dr. Sabin Drăgulin (Facultatea de Științe Politice, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, București); lect. univ. dr. Sergiu Gherghina (Department of Political Science, „Goethe” University, Frankfurt); conf. univ. dr. Ruxandra Ivan (Facultatea de Științe Politice, Universitatea București); conf. univ. dr. habil. Sergiu Mișcoiu (Facultatea de Studii Europene, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca).

Până în prezent, în această colecție au apărut 11 volume, care sunt disponibile în magazinele de specialitate și pe site-ul Adenium.

Colecția este finalistă a celei de-a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Anunţarea câştigătorilor va avea loc joi, 14 mai, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

 

Tags: , , , , ,