Mâine, în cadrul seriei Sâmbăta sonoră, are loc la ARCUB un concert inedit de poezie sonoră și muzică experimentală cu Anne-James Chaton și Andy Moor.

Pagina evenimentului / Bilete (20 de lei)

Anne-James Chaton (FR) este a doua oară invitatul Sâmbetei Sonore (vezi glorious 2010), iar Andy Moor (UK/NL) a urcat deja, cel puțin de două ori, pe scena Control Club cu grupul The Ex.

Figuri radicale ale istoriei gândirii schismatice – Caravaggio, William Burroughs, Stanley Kubrick, Jose Mujica, Marchizul de Sade sau Johnny Rotten – sunt primele surse de inspirație ale proiectului HERETICS ce amesteca texte și muzică într-o serie de portrete. Textele, vocile, chitările, sunetele electronice sunt împreună o opera de colaborare ce explorează în feluri neobișnuite o tematică în care se regăsesc ambii artiști. Viziunile lor singulare suprapun texte poetice pe un fond de chitări uneori melodice, uneori experimental-zgomotoase. Vocea și cuvintele contrastante ale lui Anne-James Chaton sunt ecoul acordurilor electrizante ale lui Andy Moor.

Colaborarea de mai bine de un deceniu a artiștilor Anne-James Chaton și Andy Moor a generat în proiectul HERETICS o relație inedită între chitară și poezie, între imagine și muzică. HERETICS este fructul unei rezidențe în 2014 la Saint Nazaire, Franța, alături de chitaristul american Thurston Moore (Sonic Youth). Anne-James Chaton și Andy Moor continua partiturile în duo și reinventează în permanență HERETICS, conservând vocea lui Thurston, revizitând fiecare piesa și creând altele noi. Stilul hipnotic și declamația în forță a lui Anne-James Chaton sunt învăluite de bogăția sonoră, melodică și intensă a chitării lui Andy Moor.

Concertul HERETICS face parte din programul Festivalului Internațional de Poezie în cadrul căruia, în data de 18 mai la Teatrul Apollo111, Anne-James Chaton participă la seara de poezie sonoră MultiVerse.

Concertul HERETICS este organizat de Asociația Jumătatea plină prin programul SÂMBĂTA SONORĂ cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România și al Muzeului Național al Literaturii Române.

www.sambatasonora.blogspot.com

Puteți citi aici un articol despre poezia sonoră a lui Anne-James Chaton.

 

Tags: , , ,