Pagină eveniment: https://www.facebook.com/events/2010599629190451/

Proiectul pentru comemorarea Holocaustului prin artă și media anunță lansarea unui catalog și o serie de evenimente educaționale în Cluj, Mediaș, Oradea și București, în perioada 23-31 mai 2018.

Catalogul Viitorul Memoriei: Rezistența reunește contribuții artistice și texte semnate de supraviețuitori și urmași ai acestora și reprezintă o sursă de bază pentru seria de evenimente educaționale și de intervenție culturală organizate în cadrul proiectului.

Catalogul include lucrări de Marcel Iancu, Hedda Sterne, Willy Pragher, Leon Mișosniky, Benno Friedel, Samy Briss, Miklos Onucsan, Laszlo Ujvarossy, Răzvan Anton, Andreea și Matei Bellu, Belu Simion Făinaru, Istvan Fischer, Csilla Konczei, Alex Leon, Josef Biro, Tibor Erno, Barat Moric, Paul Fux, Erno Grunbaum, texte de Dr. Ladislaus Lob, Dr. Ion Duminică, Shaina Larrivee, Rodica Indig, Miklos Szilard, Maria Axenti.
Introducere de Olga Ștefan, editor
Design de Alice Stoicescu

Pe 30 mai catalogul ajunge la București, unde va fi lansat de la ora 17 la Centrul Replika (strada Lânăriei nr. 93-95) într-un eveniment public, în cadrul căruia vom prezenta rezultatele atelierului artistic cu liceeni susținut de Katia Pascariu și Mihaela Michailov și vom discuta pe marginea lui. Ulterior, vom viziona filmul Iluziile mele în prezența realizatorilor și a protagoniștilor, rezidenții căminului Moses Rosen din București: Iudit Ardeleanu, Pompiliu Sterian și Lippa Segal. Vă invităm și la un performance participativ inițiat de Katia Pascariu și Ioana Florea, intitulat Din aproape în aproape.

Catalogul va fi distribuit gratuit la lansare.

ILUZIILE MELE
România / 2017 / 58’ / color / s.engl. / documentar
R: Olga Ştefan
Realizat în colaborare cu Ileana Szasz şi Centrul de Artă Comunitară Vîrsta4, filmul conține poveştile personale ale rezidenţilor căminului Moses Rosen din Bucureşti. Aceste istorisiri ne poartă prin spaţiile din cartierul evreiesc, prin locurile unde au avut loc episoadele de violenţă antisemită în timpul pogromului din 1941. Cu această ocazie rememorăm elementele identităţii evreieşti aşa cum era înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi în timpul războiului şi în perioada postbelică.

Pentru detalii despre evenimentele organizate în cadrul platformei Viitorul Memoriei vă rugăm să consultați arhiva, care include filmări și înregistrări cu supraviețuitori și alte tipuri de documente prezentate la expozițiile din 2017 de la București, Oradea, Cluj, Iași și Chișinău.

http://www.thefutureofmemory.ro

proiect inițiat și curatoriat de Olga Ștefan
organizator: Asociația UMA ED România
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
parteneri: Centrul Replika, Școala Națională de Studii Politice și Administrative
partener media: Radio România Cultural

 

Tags: , , , , ,