Ediția 91 a Institutului Blecher a fost una dintre cele pe care le-aș numi animate și relaxante în același timp. Invitații lui Claudiu Komartin, Miruna Vlada și Marius Aldea, au constituit un ansamblu de voci complementare, deși zonele lor de interes, cel puțin în ceea ce privește textele citite, precum și modalitățile de exprimare sunt diferite. Ambele lecturi au prins la public și, în partea a doua a întâlnirii, au existat și numeroase reacții la pasajele literare propuse.

Nu mai redau aici toate informațiile despre cei doi poeți, le puteți citi în postarea prin care anunțam evenimentul.

Miruna Vlada a descris și experiența sa din Bosnia – un bun prilej de a discuta despre apetențele interculturale dintre două zone balcanice – România și Bosnia – care se simt apropiate atât spiritual cât și istoric. Am introdus în Biblioteca FDL și cartea Mirunei – Bosnia. Partaj – cu un link către Polirom.ro, de unde puteți să o comandați cu o reducere consistentă.

Prin bunăvoința autorilor, pot să vă pun la dispoziție și în varianta scrisă ceea ce s-a citit.
Puteți citi ca pdf  patru poeme din volumul „Bosnia. Partaj” de Miruna Vlada (2 din prima parte, 2 din a doua) iar poemele lui Marius Aldea le puteți găsi într-o postare separată – 8 poeme de Marius Aldea – în secțiunea dedicată textelor „proaspete”, la care autorii încă lucrează – Area 51.

Mai jos puteți viziona înregistrarea video integrală a lecturilor și a discuțiilor ce au urmat.

 

Tags: , , ,